Constitutia si jurnalistica

Sfanta si traditionala manie intelectuala se abatu asupra nefericitilor ocupanti ai scaunelor curtii, ceea ce era eminamente previzibil. Primele pagini ale ziarelor au redescoperit fascinanta specie literara a jurnalismului cu spume la gura.

Nene, avem elite tari. Se dau in editoriale. Surpriza surprizelor, “ioana embrioana” presei romanesti scrise un editorial decent – era sa caz pe spate moncher. Da cred ca fuse mai mult asha, ca sa le zica un “hai sictir” colegilor.

De informat, tot cu BBC-ul sectia romana ne informam, ca deh, jurnalistica patronatului dambovitean e la furat ciumperci. Stau si ma mir cat o sa mai primim de pomana de la contribuabilul britanic.

Greseli de logica si de rationament cu carul. Argumentare ca la grupa mare. Da’ daca deconspirarea o cere …

Un non-argument suna ca tehnic s-ar putea sa aiba dreptate, da asta n-are importanta, fiindca in ordinea prioritatilor, n-asha, intai punem purificarea morala a natiunii (cu tartorele Mirciulica care beleste berbecutii), iar domnia legii ramane cum am stabilit: de-ash mai duce-o pan’ la toamna, lelita Ioana.

Alt non-argument ca chipurile curtea se contrazice de la un an la altu’. Alt non-argument ca a functionat 9 ani de zile si curtea n-a zis nica.

Neicushorilor, in orice stat de drept curtea nu se auto-sesizeaza. Altfel ar da nastere la abuzuri din partea puterii judecatoresti. Si cand fuse sesizata, mai an, ia duceti-va de-alde mataluta si verificati care au fost argumentele ridicate atunci, sunt sau nu sunt aceleasi cu cele ridicate acum ? Curtea nu poate sa ia toate legile la puricat de-a fir a par si sa le dea certificate de buna purtare. O curte analizeaza doar argumentele expuse in fata sa de partile in proces. Daca avocatu’ lu’ Musca sau care o fi fost inainte la contestatii o fo’ mai tolomac decat avocatu’ lu’ Felix, sanatate nene si virtute.

A, si legea nu fuse chiar de 9 ani, ca fu amendata in 2006 de guvern prin ordonanta. Iar cat o stat sub domnia lu’ nea Nelu si lu Bombonelu, e ca si cum n-ar fi fost.

Alte tembelisme cer o mica revolutiune, sa-i dea dom-le afara mama lor de pesedei inraiti, ca suge sangele poporului. Ei haida de. Ne-a pus-o dom-le regimu’ lu nea Nelu si-am ramas cu dansa in mana. Cu curtea constitutionala adicatelea. Cum zice anglo-saxonu’ “Get over it.”. Nu poti sa schimbi decat fie printr-o noua constitutie (care n-o sa se aprobe in veci si-n pururi, data fiind participarea la vot), fie prin, Doamne fereste, lovitura de stat. Carele lovilutie daca ar fi sa se infaptuiasca, ar trimite Romania in ochii capitalistilor verosi din occident, cot la cot cu republicile bananiere. Tu-i mama lui de tantar, arunca dom’le cu ciocanu dupa el.

Altii fac spume la gura revoltati de expresia “venin constitutional”. Expresie tehnica, ati uitat sa faceti mentiunea de rigoare. Adicatelea, nenicule, imi umblati cu fofarlica si imi sunteti duplicitari, inducand in eroare cititorul care ar crede ca Ion Muraru era pornit cu inversunare sa doboare legea, si asha de inversunat fuse ca isi dete arama pe fata folosind expresiunea venin constitutional . Pai cu ce tupeu va rastiti la pesedeii de la curte, daca voi inshiva intr-o cauza mult mai marunta, abdicati de la responsabilitatea de a fi corecti si de a nu va minti audienta ?

Pentru ca in definitiv, la asta se rezuma majoritatea editorialisticii dambovitene: minciuna. Ca e mai cu manusi, ca e calificata, ca e prin omisiune (by omission, not by comission, cum ar zice anglosaxonu’), tot aia e: se incadreaza la capitolul capitolul onestitate intelectuala (“intellectual honesty”).

Da nu va impacientati dragii moshului, ca furtunile pe malurile Dambovitei sunt asha pre cum le stim. Pana la urma trece si spanacul cu CNSAS-ul, ca deh, nous sommes ici … stim noi unde. A la legere moncher, ca spumele la gura o sa usce gatlejul si totul o sa se rezolve la o berica.

Obliuta fuse la demonstratia “societatii civile”, se pare ca fuse atat de penibila incat n-a revenit cu un post. Care societate dom’le, si care civila ?

Advertisements

2 Responses to Constitutia si jurnalistica

 1. Oblia says:

  stai, mai, ca n-a fost chiar asa penibila. in primul rind, fiind acolo n-am putut sa ma concentrez foarte tare, ca m-am intilnit cu amici si am flecarit despre ce mai facusem intre timp (dupa care am fost la cafea si cind am venit acasa mi-a fost lene sa mai scriu un post SI despre cum fusese – cu-atit mai mult ca nu ascultasem prea bine ce se intimplase). in al doilea, uite ca efect a avut: ong-urile alea lucreaza cu guvernul la ordonanta de urgenta si se mai gindesc cum sa impinga si celelalte 2 puncte (inlocuirea dinozaurilor CCR si verificarea magistratilor) mai in sus pe agenda… so? aceasta societate civila. care este 🙂

 2. ccozianu says:

  Ma rog, nu m-am bazat numai pe tine, am citit si pe la altii care au fost olecutica desumflati. S-apoi, daca matale ai fost acolo s-ai flecarit, si asta spune ceva.

  De inlocuit dinozaurii, sa fii matale sanatoasa, ca o sa-i inlocuiasca Al de Sus, daca nu se cer domniile lor afara. Altfel, cum am povestit mai sus, este o imposibilitate. Asa ca ramane cum am stabilit.

  Altfel, in afara de onoarea nereperata a lu’ Felix, am ramas cu “societatea civila” si “elitele” ‘telectuale cu ONG-uri cu tot, carele au coborat discursul public cam pana pe la genunchiul broastei, taman acolo unde il lasase nea Nelu cand s-o dat dus de la Cotroceni.

  Acuma argumenteaza de zor ca sa renunte romanu’ la binefacerile unui regim consitutional. Curat constitutional da’ umfla-l. Taman ai de se lamenteaza periodic prin reviste de actualitatea lu’ Caragiale, gasira momentul propice sa se pun si pre dansii in caracter, da ce zic eu ca se pun, mi se infig cu voluptate in rol, dupa lozinca ca viata bate filmul.

  Adicatelea or dat cinstea pe rusine si pacea pe galceava.

  Da’ in rest, (in)cultura merge inainte (tot vorbeai matale de ce se fac umanioarele), ca doar n-o sa avem pretentii de la elite sa se ocupe si de lucruri serioase. Fiindca alea, dom’le, cum sa-ti povestesc, problema e ca nu se da la jurnalu’ de seara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: